När är första advent 2022?

Kort svar: Första söndagen i advent 2022 infaller 27 november.

Advent, som betyder ankomst, är en period om cirka fyra veckor som börjar den söndag som infaller mellan 27 november och 3 december. Om julafton infaller på en söndag och alltså är fjärde advent så blir första advent den 3 december och om julafton är på en lördag så blir första advent istället den 27 november. Det betyder att första advent kan infalla både i november och december.

Första advent 1964

Julafton 2022 infaller på en lördag vilket gör att första advent detta år infaller redan 27 november, vilket alltså är så tidigt som det går. Det är från och med detta datum som man kan börja ta fram adventspynt, t.ex. adventsljusstakar och adventsstjärnor.

Skrivet av Mattias Axelsson (författare och gymnasielärare i historia och samhällskunskap) 2022-11-11

2 tankar om “När är första advent 2022?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s