Vilken fråga vill du ha svar på?

Jag har svarat på över 250 frågor om svenska (och några andra) högtider och traditioner – alltifrån varför vi firar jul i Sverige till vem som kom på kanelbullens dag.

Finns det någon fråga som du vill ha svar på? Skriv en kommentar till den här posten eller skicka ett mail till maxelson[a]gmail.com så kommer jag att besvara frågan du ställer.

(Du kan också söka på bloggen eller bläddra i kategorierna så kan det vara så att jag redan har besvarat den frågan).

/Mattias Axelsson

10 tankar om “Vilken fråga vill du ha svar på?

 1. Hej Mattias!

  Dina uppdateringar är alltid intressanta, jag följer dem med nöje. Förstår att det kan kännas enahanda att upprepa år efter år, men jag tror inte att läsarna känner så. Det kommer hela tiden nya läsare som vill få kunskap och de gamla är glada för påminnelser.

  Har inte själv följt bloggen mer än något halvår, så jag är inte den rätta att bedöma. Men kanske kan du berätta mer om samers, judars, romers meänkälitalande och sverigefinnars särskilda högtider eller deras olika sätt att fira våra gemensamma. Det finns ju också en del roliga skillnader mellan hur vi inom Norden firar olika årstidsbundna högtider. Varför?

  Det som diskuteras mest nu är det muslimska. Det vill jag veta mer om. När, varför och hur firar de svenska muslimerna sina högtider. De är ju olika grupper så det finns mycket att reda ut.

  Sedan finns de sekulära traditioner som invandrare och flyktingar tagit med sig. Skulle vara kul att veta mer om.

  En internationellt stor dag kommer snart: 8 mars. Den har olika betydelse i olika kulturer och det vill jag gärna veta mer om.

  Tack för en mycket intressant blogg!

 2. Hej, skulle vara tacksam för svar om du vet om man firade påsk på medeltiden, och hur dom firade? Jag har en skoluppsats, och hittar ingen fakta någonstans. Tacksam för svar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s