Vad är det här?

I mitt jobb som religionslärare och i andra sammanhang möter jag ofta föreställningen om att det finns mer eller mindre korrekta sätt att fira högtider. T.ex. är det inte ovanligt att Halloween kritiseras och Alla helgons dag istället framhållas som ett mer riktigt sätt att fira i slutet av oktober. Särskilt inom den kristna kyrkan har det funnits en lång tradition att föringa förkristna traditioners betydelse för hur vi firar högtider.

Här vill jag berätta mer om olika bakgrunder till varför och hur vi firar olika högtider. Grundtesen jag driver är att sätten som och motiven till hur vi firar högtider varierar över tid och rum. Högtidernas attribut har så gott som alltid flera olika rötter.

2 tankar om “Vad är det här?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s